Media

Foreign Body

In opdracht van het VU-Orkest kwam Foreign Body tot stand. Het werk werd uitgevoerd in Nederland, Estland en Rusland. Luister hier naar de live opname uit Sint-Petersburg. 

ECHO: Sonus est, qui vivit in illa

Echo is geschreven ter ere van het 50-jarig bestaan van het Noordhollands Jeugdorkest. Het is de tweede werk dat Bram voor dit orkest heeft geschreven. Onderstaande film toont de registratie van de uitvoering van Echo tijdens het jublieumconcert in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam op 16 september 2012.

Quintet for Percussion and Piano

Quintet for Percussion and Piano is geschreven voor het gezamelijke project van de slagwerk- en compositieafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Het stuk werd onder andere uitgevoerd tijden het concours Tromp Percussion Eindhoven. Een opname  is hier te beluisteren, gemaakt op 6 december 2012 tijdens een concert in de Haitinkzaal van het Conservatorium van Amsterdam.

Symfonische Maskers

Symfonische Maskers is het eerste orkestwerk van Bram Kortekaas. Het is geschreven in opdracht van het Noordhollands Jeugdorkest, waar hij zelf jarenlang in meespeelde. De première vond plaats op 31 juli 2009 in His Majesty’s Theater in Aberdeen, Schotland. Daarnaast vonden er concerten plaats in Inverness, Schotland, in Hoorn, Amsterdam en Zaandam. Onderstaande registratie is gemaakt tijdens het concert in Amsterdam. Het Noordhollands Jeugdorkest o.l.v. Bas Pollard. Regie: Jonathan Elbers

Nederland Ruimt Op

In het kader van de actie “Stop de Culturele Kaalslag” is deze commercial tot stand gekomen in opdracht van de filmacademie en FNV Kiem als onderdeel van het manifest ‘Leve de Beschaving’ van Freek de Jonge in de Heineken Music Hall op 22 november 2010. De commercial is uitgezonden door de publieke omroep, waar de commercial, samen met youtube, honderdduizenden mensen bereikte, en daarmee de discussie rond de bezuinigingen aanzwengelde.

 

Regie: Jonathan Elbers